Valparna 2 dygn

Inez är en riktig stjärna med sina valpar. Det är inte många minuter utanför valplådan. Hon pysslar om de små som om hon inte gjort annat. Ibland när de somnat så flyttar hon sig en bit ifrån för att vila lite, men har hela tiden uppsikt över dem. Hon är extra nöjd när även jag sitter med henne i lådan. Kanske extra nöjd för att hon får så mycket egen tid med matte som hon inte är van vid i vanliga fall. De andra två Leah och Miri som undrat vad som händer i hundrummet och ivriga att få vara med har också landat nu och finner sig i situationen jättebra. Vi vill ju att alla ska få ha det harmoniskt och bra i huset. 
Lite nyttig träning även  för Miri som blir 7 månader idag att vara ifrån sin matte lite mer än vanligt.  

Allt är ändå inte som det ska. Igår förlorade vi en av de små tikarna. Den fick ju en tuff start när det var lite svårt och tog tid för Inez att få ut henne. Kanske lossnade moderkakan lite för tidigt och då har man oddsen mot sig. De första dagarna är de så känsliga och det är inte ovanligt att någon valp går bort. Jag gjorde vad jag kunde, men kunde inte rädda den.

Inez var valdigt upprörd när det hände, men så snart hon kom till de andra 7 så fokuserade hon på dem och nu är hon glad igen. Jätte tråkigt men sånt är livet. 

Alla 7 mår bra och har redan ökat något i vikt vilket är väldigt positivt. Det betyder att mjölken kommit igång och Inez äter också nu med god aptit. Lyxmat som husse lagar till extra till henne, men det är hon värd.
På etermiddagen ville hon faktiskt också ut och hälsa lite på Leah och Miri i trädgården. De var så glada att se henne. Sen snabbt in i lådan igen.