Dag 58 idag, så vilken dag som helst är det dags...

Inez är på gott humör. Inga tecken på att valparna är på gång än och det är bra. det kan gärna få gå ett par dagar till så de växer till lite mer i magen.
Vi har börjat ta tempen på Inez morgon, lunch och kväll nu. När tempen hastigt sjunker kan man vara ganska säker på att det börjar hända något inom ett halvt dygn, men än så länge ligger den stabilt. 
Idag blev det nötfärs, lite gräddsås och makaroner till frukost och lunch. Normalt äter Inez väldigt lite kolhydrater men nu får hon lite extra för att ge extra energi till valparna och för att hon ska få igång en bra mjölkproduktion sen till de nyfödda. Leah och Miri de tittar avundsjukt på Inez matskål, men låter henne äta i fred. 

Miri snart 7 månader undrar nog lite varför Inez ligger och sover så mycket. De brukar ju busa och leka mest hela dagarna annars. Leah fattar att det är nått på gång, hon är så snäll och varsam med Inez. Jag kommer ihåg när Leah fick sina valpar att Inez också var extra försiktig i slutet. De är nog klokare än vi tror.

Hon ligger och vilar mycket och ser lite drömskt ut i blicken, men plötsligt när hon i morse hörde räven i skogen, då blev det fart på henne en stund.  Helst vill hon sitta i mattes knä, men hon är rätt stor och tungt nu. Midjemåttet över buken var i förgår 80 cm och idag 85 cm, så vi undrar ju nu hur många det finns där inne. 

En liten kort tur i skogen idag blev det, men Inez bestämmer takt och längd. Efter några hundra meter vänder hon hemåt igen. Valplådan i hundrummet står klar, men än vill hon bara besöka den lite korta stunder.