Här kan du följa Inez under sista dräktighetsdagarna och tiden med valparna

Nu har sista valpen lämnat vårt hem och Inez.
Lite vemodigt men så glad över att alla hamnat hos så härliga bra familjer.
Jag önskar dem alla Lycka till och hoppas vi ska träffas framöver och göra massa roliga hundaktiviteter. Bilder från igår.

I går kväll var det bara lilla Emmentaler (Molly) kvar. Hon undrade lite var syskonen tagit vägen, men Inez tog så väl hand om henne.

Nu ska Inez snart få gå och bada i sjön, något jag vet hon längtat efter. Lite trimning och pälsvård och sen är hon snart i form igen för lite viltspår och apportering. Husse har lovat att hon ska få följa med út på bockjakten till veckan. Sitta still på pass och spana är så spännande.
Nu stänger vi valpdagboken för denna gång och hoppas få öppna en ny igen till vintern.......

Läs hela inlägget »

Idag lämnade de första två valparna Gruyère ( Hamlet) och Tallegio ( Eddy).
Vi har redan fått små rapporter om färden hem och på plats i sina nya hus.
Allt verkar har gått bra och inga tecken på oro eller rädsla hos de två tuffingarna
Värmer i mitt hjärta.

Med ett underbart väder idag, så har vi som är kvar varit ute hela dagen. 
Inez har lekt och gosat med valparna. Det är lite lättare för henne att vara med valparna när flocken blivit mindre.  Det verkar dock vara lite mer fart på Inez än Mimolette  som är helt slut. Kolla in Cambozola i bakgrunden, hihi.

Läs hela inlägget »

Idag var det dags för billfärd till veterinären för besiktning, chipmärkning och vaccination. Det blev fullt i bakluckan, så Inez fick åka på golvet i framsätet.

Förvånandsvärt tysta under bilfärden, några små pip bara. När vi skulle åka hem därifrån var det ett trött gäng, så alla sov hela vägen hem.

Alla fick med sig Fin valp ! i besiktningsprotokollet. Så skönt när inga allvarliga saker upptäcks, tex blåsljud på hjärtat mm. Man vet ju aldrig.
Det är nog lite mysiga besök för veterinärerna som omväxling när friska små valpar kommer, det blev lite uppmärksamhet i alla fall och det var flera som kikade in på dem och fotade.

Nu ska vi bara mysa med alla i kväll. I morgon börjar de första flytta ut.

Läs hela inlägget »

Det här nu ett gäng som verkligen gillar att vara ute.
De sätter sig vid grinden och bara väntar. Tysta men de ser ganska betämda ut.
Släpp ut oss på gården.......

Hagen är ok att busa i en stund och bra om man vill känna att man har koll på hela gänget.

Bäst är ändå att få springa lös på gården. Nu går det undan när de sätter fart upp i den lilla skogsdungen eller så fortsätter de och rundar hela huset. Tuffingar. 
Vi och Inez har fullt sjå att få in dem igen. 

Gruyère↑

Roquefort↑

Pecorino↑

Tallegio↑

Tallegio↑

Mimolette↑

Emmentaler↑

Mimolette↑

Pecorino + Gruyère↑

Läs hela inlägget »

Nu är alla registrerade i Svenska kennelklubben (SKK) så nu väntar vi in de fina stamtavlorna som kommer med paket.
Vad ska valparna och kullen heta?
Ja det blir "Ostkullen". Det är två här i familjen som älskar ost mer än nått annat (nästan) Husse och Inez, så det var ganska självklart att det fick bli lite osttema.
Vi har valt franska och italienska härliga ostar. För att också knyta an till pappa Jaxon har vi lagt till Touch, han heter ju Big Brazzel Touch Down.
Här kommer de alla:
Itans Ljuva Touch The Tallegio
Itans Ljuva Touch The Roquefort
Itans Ljuva Touch The Gruyère
Itans Ljuva Touch The Cambozola
Itans Ljuva Touch The Pecorino
Itans Ljuva Touch The Emmentaler
Itans Ljuva Touch The Mimolette
 

Här kommer de med bild:
Itans Ljuva Touch The Tallegio - Hane, Brun-vit

Itans Ljuva Touch The Roquefort - Hane, Brun-vit Tan

Itans Ljuva Touch The Gruyère - Hane, Brun-vit

Itans Ljuva Touch The Cambozola - Tik, Brun-vit Tan

Itans Ljuva Touch The Pecorino - Tik, Brun-vit 

tans Ljuva Touch The Emmentaler - Tik, Brun-vit 

tans Ljuva Touch The Mimolette - Tik, Brun-vit 

Det är nästan så man vill smaka på allihopa. De är så ljuvliga.

Läs hela inlägget »

Idag har vi haft besök av pappa Jaxon med matte Annette och Lotta Buske från Soluddens kennel. Inez tyckte det var så kul att fästmannen var här. 
Mycket bus på gården blev det för de stora hundarna. 

Alla valparna har fått prova på att ställa upp sig som på utställning uppe på ett trimbord, så vi kunde fota dem en och en. Bra träning också att få dem att kunna stå stilla en liten stund. Det kommer ju behövas lite pälsvård med kam och borste på dem när pälsen växer ut och blir de vana med att stå, så går allt mycket lättare. Alla valparna var så duktiga och ställde upp sig som Lotta ville. Hon var så vänlig men bestämd vilket gjorde dem så  trygga och lugna. 
Bilder på valparna kommer lovar jag er.  Nu ska vi ute i skogen med alla en stund. Annette och Lotta Buske tyckte alla valparna var så fina både mentalt och exteriört. Härligt att höra från några som hållit på springer spaniel i många år.
Nu kan jag börja lägga de sista pusselbitarna och komma fram till vilken valp som ska till vilken familj. Mitt fokus för resten av dagen och jag sover kanske på det innan jag tar besluten. 

Läs hela inlägget »
De kalla nätterna gör att det blir kyligt i jorden och på marken. Jag vill inte att valparna ska frysa och bli kalla. I stället för att var i hagen går vi upp i skogen flera gånger om dagen så att de är i rörelse hela tiden och sedan sover de skönt inomhus i värmen.

Nu ska alla upp på både stenar och stubbar. Allt ska in i munnen och smakas på. Pinnar och kottar skall bäras och ja de gör precis allt det som en springer spaniel valp på 7 veckor tycker är allra bäst.

Läs hela inlägget »

Nu är det verkligen ett gäng pigga valpar som gillar att umgås med oss.
Alla är så sociala och vill upp i knät så fort man kommer in och sätter sig hos dem. Pälsen, öronen och prickarna växer mer och mer. De blir också bara sötare och sötare för varje dag. Så underbart att titta in i dessa små ögon.
Idag har de varit i hagen i flera timmar. Vi har två rymmare nu, som alltid hittar ett sätt att komma ut. Så fort det händer så skäller Inez och springer dit, så vi kan snabbt stoppa tillbaka dem igen.

Som vanligt är Miri med i hagen lite då och då. Man hittar henne ofta med en hög valpar över sig.

Mycket bus och små slagsmål blir det

Efter en dag ute är det ett smutsigt gäng, så det blev bad för alla. Nu knorrar de lite mysigt och plaskar runt lite i badbaljan. Efteråt var det skönt att kura ihop sig med lite filtar tillsammans i BIA bädden. Nu sover vi nog hela natten.

Läs hela inlägget »
Trots snö i luften och nordliga vindar har vi tagit 2 skogsturer idag. Den första gick jag ensam med valparna. Jag vill se om de lyssnar och följer mig på promenaden. När Inez är med så följer de ju henne eller så springer hon och håller ihop flocken. Det var inga problem, de lyssnar all på mina visslingar och hänger på. För varje tur vi gör så blir de kaxigagre och kaxigare och vågar ta lite större svängar från mig. Härligt att alla är så framåt och nyfikna.

Det var inte lika poppis att vara inne sen. Det talade alla bestämt om, en gemensam protestkör satte igång, så man fick nästan hålla för öronen.De klängde på dörren och hoppade mot glasrutorna. Vi vill ut mera.....
Med lite mat i magen så blev de i alla fall nöjda och somnade en efter en. 
Efter lite besök med valpgos tog vi sen en tur till och avslutade med lite lek på gården tillsammans med de andra hundarna. Vi gömde bollar till dem som de fick leta upp och valparna försökte hänga på så gott de kunde med sina än så länge små och korta ben. De stora kunde skönt nog behärska sig och var försiktiga med valparna runt tassarna.
Nu är de lugna och ligger bara och smågnabbas med varandra. En bra dag för att bara vara 6 veckor. Oj vad fort tiden går...... 

Läs hela inlägget »

På eftermiddagen sken solen upp och då tog vi en skogstur med Inez och valparna. Inez tog täten och alla följde glatt med ut i skogen genom grinden. Ingen tvekade eller verkade osäker utan det var bara roligt att få bita i pinnar, mossa och springa runt i en massa prasslande eklöv. 

När vi vände hemåt var de mycket mer utspridda och Inez fick inte med sig alla lika lätt. Det här var ju kul tyckte de, så när alla var hemma innaför grinden fick de fortsätta att leka i skogsbacken på gården tills de blev trötta.

Smyga på varandra var roligt. Nått som Inez ofta gör när hon leker med Leah och Miri.

Trappen upp på verandan, klart vi fixar den nu.

Nu drömmer de sött, men jag gissar att de imorgon står vid ytterdörren och vill ut igen. De lär sig snabbt vilka dörrar som är öppningen till stora världen och alla nya saker att utforska.
Lite levande bilder från skogsturen....

Läs hela inlägget »