Ulf och jag (Ulrika) bor i utkanten av Sigtuna stad.
Djur har alltid funnits i våra liv.  Båda våra barn är nu utflugna och nu består vår lilla familj av oss och våra 3 hundar.
Leah, en Flatcoated retriever tik född 2017, Miri hennes dotter född 2020  och Inez en Engelsk Springer Spaniel tik född 2017.
Jag är uppvuxen i Värmland med en pappa som är veterinär. Från tidig skolålder hängde jag gärna med honom på den privata smådjurkliniken eller ute på landsbygden i stall och ladugårdar. Hästar, katter, kaniner och hundar har alltid funnits i mina hem.
Flytten gick sedan till Stockholm, där jag startade min utbildning inom medicin och biokemi på Karolinska Institutet. Jobbade sedan många år med försäljning och marknadsföring av medicinsk diagnostik för både människor och djur.  
Min arbetsplats har främst varit ute i vården på sjukhus/veterinärkliniker med mycket nära patientkontakt vid olika studier och introduktioner av ny metodik. 
Ett roligt och spännande jobb som gav ett stort kontaktnät runt om i världen.

Min första flat Sandy fick jag redan 1975 och sen var jag fast vid denna ras. Vi tränade mycket bruks och hon användes också mycket aktivt vid klövviltsjakt. Är nu inne på min tredje flat och 2017 kom även Engelsk Springer Spaniel in i mitt hjärta.
Våren 2018 gick jag Svenka Kennelklubbens hunduppfödarutbildning och hösten 2018 startade jag min utbildning på Vårdhundskolan i Uppsala.
Här får jag verkligen kombinera mitt yrke med mitt stora hundintresse och vi hoppas nu kunna få verka som bra Vårdhundsteam under många år.

Ulf är uppvuxen i Uppsala och jobbar heltid inom It. Han backar upp vårt hundhotell på kvällar och ledig tid med långa skogspromenader mm. Jakt är hans stora intresse och båda våra hundar är med på honom på klövvilt, hare och fågeljakt.

Att träna hund är ett intresse som hela tiden växer hos mig. Nu mitt i livet finns mer tid än någonsin att hitta på massa aktiviteter.  Eftersom båda hundarna är apporterande fågelhundar så är apportering så klart i vårt fokus, men vi går Viltspår, tränar Rallylydnad, Tävlingslydnad och Nosework mm. 
En dag med med många hundar, en kaffetermos och andra glada trevliga hundförare är en lycko dag i vårt liv.
Vårdhunds arbetet är naturligtvis viktigast, men båda jag och hundarna behöver rolig avkoppling med träningen ute i skog och mark.

Itans Ljuva - varför heter vi det?
Itan har följt med mig genom hela livet sedan jag var liten, då jag själv kallade mig för det. Min familj har sedan nästan bara använt det som namn på mig.
Ljuva betyder: behaglig, härlig, skön, angenäm, ljuvlig, mild, förtjusande, 
                                charmerande, paradisisk, himmelsk
Allt det som jag vill stå för vare sig det gäller hundpensionat/dagis, dog walking vårdhund eller ljuvliga valpar.   
                           
Våra ledord: Trygghet - Glädje - Omsorg

loading...
Åka båt är bland det roligaste vi vet
Åka båt är bland det roligaste vi vet
Miljöträning med dummies på Sergelstorg
Miljöträning med dummies på Sergelstorg
16 och 8 veckor
Golden Garou och katten Dark vader
Nosework

För alltid i vårt minne...