Sista helgen

Nu är det sista helgen innan valparna börjar flytta ut i slutet av nästa vecka.
Igår gick vi igenom alla valparna en efter en. Vi tittade på tänder, tassar, huvudform, pälskvalité, hur de ser ut exteriört, dvs vinklar på fram och bakbenen, hals mm. Att stå still var jättejobbigt tyckte de flesta. Bra att öva på mera.
Vi gjorde också ett litet valptest för att se hur varje valp sökte kontakt med oss, hur nyfikna de var på nya saker, vilja att apportera, hur de tyckte om att sitta stilla i knät, reaktion på ljud mm.
Man kan nu se små skillnader på hur de olika valparna är, men i det stora hela är kullen väldigt jämn.

På eftermiddagen när valparna sedan fick gå ut så bokstavligen rev de hela utehagen. Det var inte jag som började säger den här tjejen.....

Världen utanför hagen börjar mer och mer bli så spännande att dit måste de absolut. Börjar en gräva eller hänga på staketet så hakar de andra på och vips, så är man ute på stora gräsmattan. Hur kul som helst.
Ett tecken på att det börjar snart bli dags för valparna att sära på sig och knyta an till sin nya familj. Ett tecken på att det också börjar bli dags med lite mer uppfostran vilket är lättare när valpen bara har sin familj kring sig och inte 9 andra syskon som tar mycket uppmärksamhet från dem.

Idag busar vi inne för det är så trist väder ute. Efter en stunds busande så är det mer spännande att försöka se vad jag gör ute i köket. Kan det möjligtvis vara lite mat på gång.

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-