Valparna 10 dagar

Hurra, Hurra!! Idag blir valparna 10 dagar. Det roligaste är att alla nu har fördubblats sin vikt sedan de föddes. Nu väger de snart som ett mjölkpaket, så de börjar bli riktigt runda och goa. Idag när vi vägde dem var det inte lätt att få dem kvar i korgen på vågen. De har så mycket energi och kraft i benen. Försökte få till några bilder, men de blev lite suddiga för de var aldrig stilla.

Nu äter de alla väldigt intensivt och det är ett underbart smakande i valplådan. Det sover sedan flera timmar i streck, vilket tyder på att de är mätta och belåtna. Det märks på Leah som också börjat äta flera mål extra om dagen. Kött med ben, havregrynsgröt, rivna grönsaker, ris , äggula och på eftermiddagen när det serverades frysta kycklingvingar på gräsmattan, kom hon om och om i köket och ville ha flera.
Idag har vi malt köttfärs av fint svensk gårdskött och paketerat i frysen. 
Om en dryg vecka skall valparna börja få smaka på rått kött, så det var lika bra att börja förbereda inför det. 
Leah och Inez äter ju BARF ( Biologisk anpassad rå föda), dvs bara rå mat, kött, fisk , grönsaker,  frukt, olja och en hel del frysta ben. Denna kost kommer också valparna att få börja äta lite längre fram. Mina hundar mår så bra av denna kost.
Min förhoppning är att alla valparna sedan skall få fortsätta med denna kost i sina nya hem. 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-