Valparna 6 dygn...

6 dygn sedan valparna föddes. Se så jämnstora och fina de är. De ligger oftast i en stor hög tillsammans när Leah är ute och rastar eller äter mat ute i köket. 

En liten kort promenad några hundra meter på skogsvägen ville hon idag och Inez fick följa med. Jag är så glad att hon accepterar och pussar på Inez som vanligt. Ibland tolererar tikar inte andra runt sig när de har valpar. Inez får inte komma in till valparna, men hon lägger sig gärna utanför dörren och lyssnar. Hon är nog lite konfunderad av vad som gömmer sig där inne, Lilla stumpan. Leah vill på dagen att dörren ska vara öppen till resten av huset, då är hon mest tillfreds. Hon vill som alltid ha full koll på allt och alla, men fokus är ändå de små i valplådan. Ganska skönt tycker jag för det blir  rätt varmt inne mörkret.

Vi njöt en liten stund ute på gräsmattan i eftermiddag och Leah visar stolt upp sin fina mjölkmage. Leksaken ska vara med, man har väl inte glömt att man är en retriever bara för att man har fått valpar. Hon nöjer sig ändå med att bara plocka  den med sig. Apportera väntar vi med och det verkar Leah fatta också. Sen in i köket för att äta pasta, mixad broccoli och morot, lite kött, rå äggula och lite gräddsås ville hon ha på toppen. Slurp, slurp sa det bara, men sen var hon nöjd och lufsade in till valparna. I kväll blir det frysta lammrevben lovade jag henne. När hon ligger och gnager ben så passar vi på att byta underlag i lådan och väga alla små. 
Undrar hur mycket mat hon kommer vilja ha när valparna blivit större?.. Måste nog leta efter en ny frys om allt ska få rum...
Skönt ändå att matlusten har kommit tillbaka, hon åt ju ingenting de sista två dagarna innan valparna kom. Det var lite jobbigt tycker jag, men helt normalt. 

Annars händer det inte så mycket nu. Valparna sover och äter mest hela dagarna. Längre fram när de kan gå blir det lättare att ta lite mer fina bilder på dem.
Leah putsar och tvättar dem, ganska hårdhänt, men det är bra, för fina och rena ska de vara. De börjar bli bättre på att kravla sig omkring i lådan och hittar nu till Leah själva när de är hungriga. Om ca 1,5 vecka när de börjar öppna ögonen blir det nog mera aktivitet.
Nu har vi precis vägt dem och hurra alla ökar fint i vikt. Så varma och goa att hålla i och sprattlar som bara den i vågkorgen. Naveln läcker också fint på alla.

När valparna har passerat en dryg vecka kommer jag börja ta kontakt igen med alla er som jag vet väntar på besked om en liten valp. Ha tålamod, jag har inte glömt er. Det blir ju ett pussel att få till allt bra med den blandning vi nu fått i valplådan. Hör också gärna av er om ni har frågor mm. 

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-