Här kan du följa Leahs dagar under dräktighet och med valparna:

Idag blir Leahs valpar 9 veckor. I förmiddags åkte sista valpen till sitt nya hem, så nu är det bara Mirielle (beundransvärd) kvar. Miri får hon heta i tilltalsnamn.

Leah och Inez verkas så nöjda med att hon är kvar och naturligtvis även  husse och matte. En kavat liten dam, som påminner mycket om hur Leah var som valp.

Jag har fått så många fina bilder och filmer från alla valpfamiljer, vilket är jättekul.
Här alla namnen på valparna:
Killarna: Santos, Loui, Leo, Bruno och Boss.
Tjejerna: Lovis, Disa, Jawa, Maggie och Miri

Läs hela inlägget »

Idag fick första valpen åka hem till sitt nya hem. Maggie som hon heter kommer bo med Madde med familj och som redan har en gul Flat, Nova på 11 år. 
Nu har jag redan fått rapport från dem att resan hem gick bra, lite pip på vägen, men sen blev det bra igen.

Här har hon fått prova sin nya hundbädd. Filten som Leah sovit med är också med. Luktar gott. Lycka till nu.

Läs hela inlägget »

Idag har vi varit på veterinärbesiktning, fått vaccin och blivit chipmärkta. 
Alla valparna fick godkänt och det känns skönt. En fin kull sa veterinären.
Det var lite tricks att få in alla 10 i bilen. Leah ville med också, så det blev trångt i bakluckan när vi även stuvat in henne. 

Alla var tysta och lugna i bilen. Inne hos veterinären var det inte heller någon som sa ett pip, trots 2 stick i nacken. De känns att alla valparna är så trygga.

När vi kom hem igen släppte vi ut alla på gården så de fick busa fritt med Leah och Inez. Några försökte naturligtvis få sig en liten mjölkslurk först av Leah och hon var snäll och lät dem få det, sen var det fokus på allt annat.

Dansa i en ring, dansa i en ring... De jagade varandra runt runt, såg så festligt ut.

De här två gillar verkligen varandra

Lite rörliga bilder kommer här också. Tyvärr var kommunen och röjde sly utanför gården, så det är lite oväsen i bakgrunden, men det bryr sig inte valparna om.

Läs hela inlägget »

Idag har vi firat hela dagen med massa god mat. Lax var jätte gott, slurp sa det bara och så var skålarna tomma, men efterättsbakelsen,en egen rå nötköttbulle var nog godast ändå. 

Här är lite bilder från dagen

Ska du inte komma in snart till oss...... 

Jo, mer än gärna sitter man hos dessa små vänner....

Ja, det blev mycket mys idag.
På eftermiddagen kom en av mina träningskompisar med flatt och vi tog en liten tur upp i skogen. Vi gjorde några enkelmarkeringar och gissa om Leah var glad att få hämta några dummies igen. Snart blir det mera träning i skogen för oss.

Läs hela inlägget »

Sista helgen

Nu är det sista helgen innan valparna börjar flytta ut i slutet av nästa vecka.
Igår gick vi igenom alla valparna en efter en. Vi tittade på tänder, tassar, huvudform, pälskvalité, hur de ser ut exteriört, dvs vinklar på fram och bakbenen, hals mm. Att stå still var jättejobbigt tyckte de flesta. Bra att öva på mera.
Vi gjorde också ett litet valptest för att se hur varje valp sökte kontakt med oss, hur nyfikna de var på nya saker, vilja att apportera, hur de tyckte om att sitta stilla i knät, reaktion på ljud mm.
Man kan nu se små skillnader på hur de olika valparna är, men i det stora hela är kullen väldigt jämn.

På eftermiddagen när valparna sedan fick gå ut så bokstavligen rev de hela utehagen. Det var inte jag som började säger den här tjejen.....

Världen utanför hagen börjar mer och mer bli så spännande att dit måste de absolut. Börjar en gräva eller hänga på staketet så hakar de andra på och vips, så är man ute på stora gräsmattan. Hur kul som helst.
Ett tecken på att det börjar snart bli dags för valparna att sära på sig och knyta an till sin nya familj. Ett tecken på att det också börjar bli dags med lite mer uppfostran vilket är lättare när valpen bara har sin familj kring sig och inte 9 andra syskon som tar mycket uppmärksamhet från dem.

Idag busar vi inne för det är så trist väder ute. Efter en stunds busande så är det mer spännande att försöka se vad jag gör ute i köket. Kan det möjligtvis vara lite mat på gång.

Läs hela inlägget »

Nej, nu är det busväder igen och valparna som vill springa. Vad gör vi?
Jag fick öppna upp halva huset idag, så valparna kunde springa omkring och busa av sig riktigt ordentligt. Vad gör man inte för att göra dem glada, de firar ju 7 veckor idag. Till lunch blev det kycklingvingar.

Leah och Inez fick nog och gick upp och la sig på övervåningen. De har sin favoritplats där i soffan vid fönstret. Värsta spaningsläget, så de var rätt nöjda de med.
Läs hela inlägget »

Usch igår var det trist väder, så vi fick ha valpträffarna inomhus. Idag däremot är det underbart och vi är ute hela dagen. Den här lille killen ville sitta i mitt knä idag en stund när jag drack kaffe på trappen. Han såg så nöjd ut att få lite egen tid och uppmärksamhet. 

Idag var Inez leksugen med några av killarna. Hon passar på när de flesta sover för hon tycker det räcker med en i taget nu när de blivit större.

Har fått lite fina bilder som en valpfamilj tog förra veckan med en bättre mobilkamera än vad jag har. Jag är glad att kunna få använda dem. Så mycket bättre skärpa i bilderna. Vet vad jag ska skriva på min julklappslista i år, en ny mobil med bra kamera. Älskar att fota, men det blir sällan bra.

Nej, nu blev det för mycket sömntutor. Så här ser det ut mycket oftare.

Läs hela inlägget »

Nya tunneln var spännande att busa i. Nyttigt för de små att prova på nya saker i sin miljö hela tiden. Tunneln både prasslar och rör sig när man springer i den. Alla valparna var tuffa nog att prova den direkt. En hel timme sprang de sedan runt i tunneln i full fart. 

En liten tur ut på egen hand får varje valp nu varje dag. Leah följer med och övervakar. Höstlöven är kul att smaka på.

När sista valpfamiljen varit här på besök igår kväll var det gott att få komma in och få lite fredagsmys. Frysta kycklingvingar har verkligen blivit en favorit. Låter så härligt när de smaskar och knaprar på benen.

De börjar mer och mer se ut som små miniflattar och är så ljuvliga allihopa.
De har alla nu var och en fått en given plats i mitt hjärta. Stor lycka till er som snart får hem en av dessa busfrön till ert hem.

Läs hela inlägget »

Efter gårdagens regniga dag är vi verkligen glada att solen skiner idag. Valparna trivs så bra ute där de kan busa runt mycket mer. Riktigt varmt i solen, så de kryper in i skuggan när de ska sova.

Ja, man får ha jord på nosen när man är ute..... Allt ska undersökas.
Bada gör vi när vi kommer in och det är ganska skönt. I går vägde vi dem igen och nu väger alla över 4 kg. Tänk de har nästan 10 dubblat sin vikt på 6 veckor.

Tittut, kan inte jag få komma ut och vara med dig...
Idag tog jag ut dem en och en så de fick vara med Leah och Inez på gräsmattan utanför hagen. Inez är fortfarande en väldigt populär lekkamrat. Mamma Leah leker gärna med de valpar som inte vill dia nu. Hon morrar bestämt åt valpen om den inte håller sig till leken och de flesta föredrar då en lekstund med henne. Dia det får de gärna fortfarande men bara när Leah tycker det är ok och det är oftast morgon och kväll när de redan ätit vanlig mat. 

Läs hela inlägget »

Inget mysigt väder på 6 veckors dagen, så idag busar vi inomhus.
Dessto skönare var det i går, då var vi ute en stor del av dagen.
Valparna fick lite grenar, blad och kvistar att sätta tänderna i, men som vanligt en massa bus och lite slagsmål i hagen.

Nu får valparna kycklingvingar till mellanmål och det håller dem sysselsatta en lång stund. Alla sprider ut sig i köket, så att man får tugga på benen ifred från sina syskon. Leah är gärna med dem när de äter och naturligtvis skulle det bli något kvar så tar hon gärna hand om det, men hon väntar tills de har ätit klart. Hon är en klok mamma....
Mer och mer kan hon bara vara med dem och de busar gärna med och omkring henne.

Ögonfärgen har nu mörknat och på vissa valpar är det bara en blå kant längst ut kvar. De börjar ockå mer och mer lägga sig själva och sova. Tidigare låg de alltid i en stor hög, men den här lilla tjejen ville ha hela hundsängen för sig själv idag. De känns så trygga och kavata alla i kullen.

Läs hela inlägget »