Här kan du följa Inez kull 2022 under sista dräktighetsdagarna och tiden med valparna här hos oss.

I dag var det varmt för valparna. De har under dagen mest legat och sovit eller små bråkat lite i skuggan. Nu framåt kvällen börjar de få lite mer fart igen.
Här kommer lite bilder.

Läs hela inlägget »

I dag ville gänget inte vara ute, de valde själva att gå in direkt efter morgonturen. Precis som sin mamma Inez gillar de inte regn som kommer uppifrån. Bada och simma är kul,men bli sjöblöt på land är inget vidare, då leker vi hellre inne.
Eller rättare sagt,de to en lång extra sovstund på förmiddagen.

Viktigt att ha koll på bollen när man sover.

Nu har alla blivit registrerade och fått sina stamtavlenamn.
De blev ju maturligtvis en druvkull denna gång.
I mellannamn har de Always efter pappa Affe , som i sin tur har det efter sin mamma.

Tikarna heter.
Itans Ljuva Always

Syrah
Tempranillo
Chardonnay
Corvina
Sangiovese

Hanarna heter:
Itans Ljuva Always

Merlot
Grenache
Nebbbiolo

Hoppas det kan smaka.

Nu börjar pusslet att para ihop rätt hund med rätt familj. Fördelen med att ha många valpträffar är ju att man lär känna alla familjer lite mer och även de lär känna varandra. Det hjälper till i mina beslut. Innan helgen är slut ska vi vara klara med det.

Läs hela inlägget »

Idag hade vi besök av Ingela och Jessica. Valparna blev trimmade för första gången. Spännande och tröttande för valparna. 

Sen blev det uppställning på bordet. Mera bilder kommer på alla valparna.

Ganska trött blev man av allt detta........

Egen tid med mamma är guld värd tyckte denna valp. Regnet öste ned utanför,så mysa med mamma inne var härligt en stund i taget.

Läs hela inlägget »

För att nu lite mer kunna se hur varje individ är tog Inez först ut sina flickor på en tur i trädgården. och lite senare pojkarna. 

3 flickor...

3 pojkar

Läs hela inlägget »

Nu börjar vi introducera all möjlig mat för Inez gäng. Det mesta går ned med god aptit. grönsaker kött och lax. På eftermiddagen idag blev det kycklinghals.  Det blev ett riktigt smaskigt kalas. Alla tog sin bit och for iväg och hittade en egen vrå, där de kunde tugga ifred på sina bitar. Vi provade det för en vecka sedan, men då var de inte redo att tugga lite hårdade brosk och ben.   

Vi märker att när de är tillsammans med flattarna då tuffar de till sig. Är de bara tillsammans i egna flocken busar de lugnare och tystare. När vi har dem ihop så följer ändå båda flockarna sina egna sov och bus klockor. Lägger en Springer spaniel sig för att sova då följer strax de andra efter även om flattarna busar på. Och vice versa. Flattarna kan ligga och sova och samtidigt busar 8 Springer spanielvalpar omkring runt och över dem.

Att bara mysa i knät är också härligt.

Läs hela inlägget »

Nu är hagen trygg och skön på natten, men sen vill det här gänget utforska världen mera. 
En bestämd måskör sjunger och kastar sig mot grinden för att komma ut. Man kan tro de är hungriga, men nej då, så fort de kommit ut blir de så tillfreds.

Åka balja ut går bra... 

Man kan tro att de skulle vara lite försiktiga tillsammans med flattarna som är 9 dagar äldre, men nej då. Får man tillfälle brottar man gärna ned en flatte.

För att någon minut senare, susa gott tillsammans.

Sen är det dags för mera bus.
Eller varför inte brotta ned en gosekatt, kan vara tufft nog.

Innan sängdags var det dags för lite avmaskning. Smaskigt inbakat i lite nötfärs.

Ute bra, men ganska skönt att komma in igen på kvällen.
Natti Natti. de har lovat att sova hela natten.

Läs hela inlägget »

Allt rullar på så fint här i hagarna. Valparna börjar bli riktigt busiga nu. Rycker och sliter i allt de får tag på.

Så fort man kommer in och sätter sig kommer alla rusandes för att klänga, klättra och dra i mig. Så härligt när de direkt söker kontakt direkt.

Nu äter de fast föda 3 gånger om dagen och nu ger vi samma kost som de vuxna hundarna får. Köttet innehåller ju en hel del brosk och ben, men det slinker fint ned nu. De äter nu också väldigt lugnt och sansat och tuggar ordentligt.
 Första gångerna man serverade maltkött blev de ju helt tokiga och kastade sig fram huller om buller på varandra och upp i maten. Nu ser det så här fint ut hela tiden. De är så duktiga. 
Han med stora fläcken i nacken på bilden kommer plötsligt på att han måste göra lite annat. Gissa vad? Jo han kom på att han måste på lådan. Jag är så imponerad av att de redan fattat var de ska ta vägen för att kissa och bajsa. 
Det funkar jättebra. När vi har besökare här då är det svårare för dem att veta vart de ska. Då blir det lite si och så. Då är det för mycket andra intryck så de glömmer bort lådan. Hemma i natthagen då kan dem. Så skönt för mig på morgonen, för städa är det ändå nog av.

Åh titta, här har vi en som börjar få lite Tan-tecken över ögonen. 

Puss på dig mamma...

Bus, bus och mera bus...

Läs hela inlägget »

Idag var Inez gäng lite dagen efter. Många nya intryck igår kväll när första valpmysarna var här.
De låg och sov länge efter frukosten idag i sitt lilla hus i hagen. Inez var inne flera gånger och puttade på dem, men de snarkade lugnt vidare.
Framåt lunch blev det lite mer fart och då passa vi på med lite miljöbyte, först en liten tur ut.  Det blåste rätt kallt, så de for runt en stund, men sen såg de lite frusna ut, så då fick de i stället leka i flattarnas hage. Roligt att se hur de skuttade omkring och kämpade sig upp i bädden på ben. Det märks att de är lite mindre, trots att de nu alla nästan passerat 2,5 kg. Leah och Inez fann sig snabbt i att deras valpar var i varandras hage. 

Ja, det gick ju bra att sova där med....

Mer och mer ligger de nu utsträckta en bit ifrån varandra.

Nära staketet eller en vägg vill de ändå ofta ha.

Läs hela inlägget »

Oj , halva tiden här hos oss har snart gått.
Nu när de kommit riktigt upp på benen börjar man mer osch mer se de olika individerna. Busfrön är de allihopa i alla fall. Sprätter spån och kutar omkring i hagen och låter. 
Inez är nöjd när de nu äter en hel del kött om dagarna och faktiskt med hyfsat bordsskick redan nu. Riktigt matvrak är de allihopa nu. Slurp säger det och så är maten slut. Tur att mamma finns med lite efterrätt fortfarande.

Läs hela inlägget »

Idag fick Inez gäng liten smakportion av nymalen köttfärs, äggula och rapsolja. Gott tyckte alla. Några kastade i sig den lilla portionen, medan andra smaskade lite lagom fort. När man matar första gångerna från handen, så känner man om de tuggar eller bara försöker suga i sig maten. Det får bli en liten portion till kvällen också. 

Nu är valplådan helt borta och hagen ännu större. De springer in och ut i huset och oftas somnar de sen inne eller utanför i en hög. Mer och mer ser man dem nu ändå sära lite på sig och någon hittar ett eget hörn att sova i. En tog huset för sig själv. Nu ser jag verkligen de olika individerna och som alltid i en kull finns det en rymmare. Vi vet vem det är nu....

Läs hela inlägget »