En bra start....
Vår strävan är att föda upp friska och sunda hundar med stor arbetskapacitet. Valparna är veteterinärbesiktade, avmaskade, vaccinerade, id-märkta och registrerade hos SKK vid leverans. En folder med information, köpekontrakt stamtavla,  samt lite utrustning följer med.

Våra hundar är uppfödda på rå mat, dvs kött, grönsaker och frukt. Vi önskar naturligtvis att även valparna får denna kost. De kommer introduceras för denna kost redan här hemma innan leverans. Vi skickar med information om vad valpen kan äta och lite tips på var man kan köpa denna mat.

Vår önskan är att få följa valparna under deras uppväxt. Av egen erfarenhet är det ofta också väldigt givande att få knyta kontakt med ägare till valparna från samma kull. Det finns mycket man kan lära av varandra och visst är det väl både nyttigt och kul att träna tillsammans med andra.

Vi erbjuder under första 1 1/2 året flera valpträffar (kostnadsfria). I början blir mest prat om hur det går med hunden där hemma. Vad funkar bra, vad funkar mindre bra. Hundarna får träna på att vara tillsammans med andra hundar och människor utan att leka fritt. 
När valparna blivit lite större kanske vi provar lite apportering, nose work, spår, lydnad,dogparkour, rallylydnad eller några andra aktiviteter, som vi tillsammans kommer fram till.    
Finns intresse kan vi bjuda in någon specialicerad hundinstruktör till träffarna, till självkostnadspris.

Vi rekommenderar våra valpköpare att också gå kurs på orten där ni bor. Det finns både brukshundklubbar, rasklubbar och privata hundkurser man kan vända sig till. Försök hitta andra hundägare att träna tillsammans med. 
Våra raser behöver leva ett aktivt liv för att sedan kunna slappna av och vara lugna och trygga i hemmet. De behöver både arbeta fysiskt och psykiskt, dvs med huvudet för att må riktigt bra.

Frisk och sundhet:
När hunden är ca 1 1/2 år rekommenderar vi att ni gör en HD-röntgen
 (höftledsdysplasi) och eventuellt ED-röntgen (armbågar) på er hund.
Självklart är detta frivilligt.  Kostnaden står valpköparen själv för. 
Varför skall man röntga?
För den enskilda hundens skull –definitivt. Genom röntgen kan du försäkra dig om att din hund inte har riktigt dåliga höfter (D och E).
Jag skulle personligen inte satsa energi på jaktträning och tävling på en sådan hund eftersom risken är klart ökad att den får artros och därmed också ont i framtiden.  Därför bör enligt mig alla hundar röntgas.
Det är också viktigt för rasen, så man kan följa att antalet dåliga höfter inte ökar. 
En del väljer att även ögonlysa sin hund. Vid en ögonlysning undersöks ögonen för att upptäcka tecken till ärftliga ögonsjukdomar. Detta är en viktig undersökning för att undvika att hundar för ärftliga sjukdomar vidare.

Viktig är också att komma ihåg att din hund vaccineras regelbundet efter de rekommendationer som finns  för Valpsjuka och Kennelhosta mm.
Kommer du även att resa utanför Sverige med din hund behöver du även skaffa ett pass till din hund och samtidigt vaccinera den mot Rabbies.

Har du funderingar kring ditt valpköp eller när du fått hem din valp, så tveka inte att höra av dig. Det finns inga dumma frågor och vi lovar att försöka besvara dem på bästa sätt.

Valp från oss är :

  • Registrerad i Svenska kennelklubben
  • Vaccinerad
  • Avmaskad
  • Veterinärbesiktigad för max 7 dagar sedan vid leverans
  • Chippad (ID-märkt)
  • Dolda fel försäkrad