Alla personer på bilderna har godkänt att vi använder dem.

Vårdhund /Skolhund

Godkänd vid Certifiering till Vårdhundsteam sep 2019
Hösten 2018 började jag och Leah, min då 1,5 åriga Flatcoated retriever på Vårdhundskolan i Uppsala.
Vi klarade först ett Lämplighetstest, som är ett krav,  med högsta betyg på alla moment i testet. Vi började på utbildningen som är 1-årig och  inkluderar teori, 100 timmmar praktik, examensarbete, tentamen och avslutas med en certifiering.
Nu är vi certifierade och  godkända att arbeta ute i vård, skola och omsorg.

En vårdhund är en noga utvald och utbildad hund som jobbar tillsammans med sin vårdutbildade förare.
Vårdhundteamet arbetar oftast långsiktigt på remiss från tex sjuksköterska, arbets- eller fysioterapeut, där syfte och väl mätbara mål finns uppsatta. Målen dokumenteras och följs upp.
Viktiga målgrupper är patienter eller äldre boende som tackar nej till vanlig traditionell vård eller som inte gett önskad effekt. Barn som har svårt att sitta still eller följa med i klassrummet och behöver lite extra stöttning.
Vårdhunden kan motivera, skapa glädje, lindra oro, depression, främja rörelse och aktivitet och framförallt få människor att känna sig behövda.
Vårdhunden kan locka fram gömda förmågor och ge ökad livskvalité.

Mer info hittar du under knapparna här:

Vi kommer gärna och presenterar oss hos er. Vår målgrupp är kommunala eller privata vårdhem, äldreboende, socialpsykiatri och skolan.
Min målsättning är att vi tillsammans kommer fram till vad vi som vårdhundsteam kan göra för insatser i er verksamhet.

Mina Vårdhundar:

Leah är nu drygt 3,5 år.
Hon är en livlig arbetsvillig hund med mycket energi. När Leah får på sig sitt tjänstecken går hon in i en arbetsbubbla och blir en mycket social, varsam och ljuvlig vårdhund.  Hon känner direkt av hur framåt hon kan vara med den person vi träffar. Söker kontakt med ögonen och lägger gärna hakan i knät , så att man får klappa och gosa med henne.  Känner hon att personen vill mer kan hon även sätta tassarna uppe i knät, så att personen får ge henne en riktig hård bamse kram. Att få känna på hennes lena släta päls är mycket rogivande och uppskattat.
Leah älskar att vara ute och hon vill gärna locka med oss ut på en promenad med rullatorn eller rullstolen, spelar ingen roll. Hon ser till att det går lugn och tryggt tillväga och låter gärna personen hålla henne i ett extra koppel.
Att spela spel, träna med bollar, läsa böcker, hoppa genom rockringar och andra saker älskar hon också att göra med en person eller vid en gruppaktivitet.
 

Inez är en brun och vit Engelsk Springer Spaniel på snart 3,5 år. Ett riktigt litet bussigt charmtroll, som är svår att inte tycka om. Att sitta i knät och bli ompysslad det är toppen tycker hon. Hon ställer gärna upp på att bli kammad och borstad av personen vi besöker. Inez långa lockiga päls behöver omvårdnad och det ger rolig och bra träning för en person med svaga armar som behöver lite muskelträning.
Hon lockar med sitt härliga sätt ofta till många skratt och applåder. Göra lite tricks och sedan få belöning med lite godis ur någons hand är toppen tycker Inez.

Ut och promenera det gör vi gärna

                               Kärlek ↓

Inez är med på körsång. För en blind människa är det tryggt att ha Inez att klappa på vid sin sida.
← Leah är så lugn och stilla och tittar alla i ögonen, lindrar oro för många att få gosa en stund med henne.